Vårt nærområde

Beit Skandinavia ligger i Haifa, 100 meter fra Middelhavet i bydelen Bat Galim. Bydelen ligger ved foten av Karmelfjellet som er omtalt i bibelen flere ganger.
Her er et pulserende dagligliv med restauranter, kafeeer, strandpromenade og en kabelbane opp til Karmelfjellet. 

Vårt nærområde

 

 

 

 

 

 

 

 

Promenaden

Det er anlagt en deilig strandpromenade langs Middelhavet.  Den strekker seg over flere mil, og passerer mange flotte strender, restauranter og kafeer. Her er det ofte et yrende folkeliv.

BildeBilde

 

Badestrand

Bare 400 meter unna Beit Skandinavia har vi en fin badestrand, Bat Galim Beach. Badevakter passer på fra morgen til kveld
og temperaturen i vannet er behagelig store deler av året. Der finnes også en grei lekepark for barn.

Utenfor strandpromenaden er der stadig aktivitet med surfing. Et Surfesenter finnes like bortenfor resturangene i sør.

 

BildeBilde

 

Bilde

 

Carmel Beach:

Denne stranden ligger 4,3 km lenger sør. En kan komme til denne med buss eller tog.

Vårt nærområde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kabelbanen

Seks hundre meter sørover langs strandpromenaden kommer vi til en kabelbane som frakter deg opp til Stella Maris kloster. Kirken her er bygd til minne om profeten Elias, som vandret mye omkring på Karmelfjellet. På Stella Maris har du med panorama utsikt over byen og landet helt opp til grensen mot Libanon. Rundt Cable Car Station ligger flere gode resturanter. Der er også filial av en av dem på toppen av banen.

Vårt nærområde

 

 

 

 

 

 

 

 

Rachbalit – kabelbanen mellom Haifa Mifratz – The Technion – University of Haifa

I april 2022 – ble den nye kabelbanen endelig åpnet. Banen går mellom "Mifratz Transport Terminal", "Technion – Israel Institute of Technology campus" og "campus of the University of Haifa".

 

Bilde

 

Immigrasjons- og marinemuseum

Under kabelbanen ligger et Immigrasjons- og marinemuseum. Museet forteller historien om kampen for retten til å immigrere til Israel i årene 1934-1948 under det britiske mandat. Det forteller om hvordan jødene ble sendt til nytt fangenskap på Kypros etter at de hadde unnsluppet de fryktelige leirene til Hitler-tyskland. Museet er også et Marine-museum, du vil blant annet kunne komme inn i en ubåt. 

Vårt nærområde

 

 

 

 

 

 

 

 

German Colony

En liten spasertur unna finner du German Colony, en bydel i bunnen av Bahai-hagene.  Bydelen ble etablert av en gruppe tyskere i 1868.  I dag er bygningene restaurert og her finner du interessant arkitektur og et pulserende folkeliv med fine restauranter og museer. 

Vårt nærområde

 

 

 

 

 

 

 

 

Akko

En dagstur kan fint brukes til å besøke korsfarerbyen Akko, fredet av UNESCO.  Byen har i dag trange gater, og inneholder blant andre spesielle steder en tunnel fra 1300. Byen har en spennende historie og en av gatene er oppkalt etter Sigurd Jorsalfar. 

Vårt nærområde
Powered by Cornerstone