17. mai er jeg så glad i...

17. mai er jeg så glad i...

...moro vi har det fra morgen til kveld!" Og her på huset har vi feiret i to dager, så det har vært mye moro! 16. mai var venner og venners venner invitert til den tradisjonelle hagefesten, og folk kom i hopetall og etterhvert var mer enn 60 av stolene i bruk. Vi hadde satt opp noen få flagg rundt om i hagen, bordene var pyntet i rødt hvitt og blått og noen av "de ansatte" stillte til og med i flaggfarger og 17. mai-sløyfer, så rammen rundt festen var nærmest perfekt!

 

Kenneth Fjell Rasmussen, avisen Dagens nye journalist i Israel, holdt tale. Han var sentral og engasjerende og var med å legge høytid til dagen. Edna spillte trekkspill, Mila og Sasha sang og spilte gitar, May-Leen spilte keyboard og Kari bandt det hele sammen. Men den som høstet mest applaus var Lilly! Hun trosset smerter og dro den lange veien fra Lyngdal til Haifa! og ønsket forsamlingen velkommen til Beit Skandinavia! Vi sang noen av de gamle, kjente norske sangene, og etter talen reiste hele forsamlingen seg og sang både den norske og den israelske nasjonalsangen. Et mektig og høytidelig innslag.

 

Mat er viktig på festdager, og koldtbordet med laks, diverse kjøttpålegg, mange gode salater og fløtekake med jordbær ble virkelig satt pris på. Myggen holdt seg unna denne kvelden, og folk ble sittende mens mørket fallt og lysene ble tent og ga en stemningsfull avslutning på dagen.

Men ikke nok med det: på selve dagen feiret husets folk den "ordentlige" nasjonaldagen. Vi sang "Ja vi elsker", delte opplevelser fra krigen og frigjøringsdagen 1945, og Lilly fortalte litt om Beit Skandinavias start og vekst. Vi spiste god middag og fløtekake fra dagen før. Litt drama da stjerneskuddet på kaken utløste røykvarslerne, men så fikk vi jo testet at de virket!

 

Hilsen fra alle oss:

Lilly, Mette, Laila, May-Leen , Marwell, Jan, Erna og Kari

Powered by Cornerstone