Vårt nærområde

Beit Scandinavia ligger i Haifa, 100 meter fra Middelhavet i bydelen Bat Galim. Over oss kneiser Karmelfjellet som er omtalt i bibelen flere ganger.
Her er et pulserende dagligliv med restauranter, kafeeer, strandpromenade og en kabelbane opp til Karmelfjellet. 

Vårt nærområde

 

 

 

 

 

 

 

 

Promenaden

En deilig strandpromenade går fra Bat Galim mot sør. Den strekker seg over flere mil langs Middelhavet, og passerer mange flotte strender, restauranter og kafeer. Her er det ofte et yrende folkeliv.

BildeBilde

 

Badestrand

Bare 400 meter unna Beit Scandinavia har vi en fin badestrand, Bat Galim Beach. Badevakter passer på fra morgen til kveld
og temperaturen i vannet er behagelig store deler av året. Der finnes også en grei lekepark for barn.

Et Surfesenter finnes like bortenfor resturangene i sydlig retning. Ofte ser en surfere ute på sjøen.

 

BildeBilde

 

Bilde

 

Carmel Beach:

Denne stranden ligger 4,3 km lenger sør. En kan komme til denne med buss eller tog fra Bat Galim.

Vårt nærområde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kabelbanen

Seks hundre meter sørover langs strandpromenaden ligger gondolbanen som frakter deg opp til Karmelittklosteret, Stella Maris. "Karmelittene" er en katolsk orden som særlig identifiserer seg med profeten Elias. De har flere eiendommer på Karmelfjellet fordi at Elias var virksom her. Kirken er åpen for besøkende.

Fra toppen av taubanen er det en fantastisk utsikt over byen og landet i begge retninger. På klare dager kan man se helt til Israels grense mot Libanon.

Rundt Cable Car Station ligger flere gode resturanter. Der er også filial av en av dem på toppen av banen.

Vårt nærområde

 

 

 

 

 

 

 

 

Rachbalit – kabelbanen mellom Haifa Mifratz – The Technion – University of Haifa

I april 2022 – ble den nye kabelbanen endelig åpnet. Banen går fra "Mifratz Transport Terminal", stasjonen nederst i byen, og stasjonen "Technion" – som er Israels tekniske høyskole, og Universitetet i Haifa.

 

Bilde

 

Immigrasjons- og marinemuseum

I gåavstand fra Beit Scandinavia mot sør, rett under kabelbanen, ligger Immigrasjons- og marinemuseum. Museet forteller historien om kampen for retten til å immigrere til Israel i årene 1934-1948 under det britiske mandat. Det forteller om hvordan jødene ble sendt til nytt fangenskap på Kypros etter at de hadde unnsluppet de fryktelige leirene til Hitler-tyskland. Museet er også et Marine-museum, du vil blant annet kunne komme inn i en ubåt. 

Vårt nærområde

 

 

 

 

 

 

 

 

German Colony

En liten spasertur nedover i byen, finner du German Colony, en bydel i bunnen av Bahai-hagene. Dette området ble etablert av "Templerne" i 1868. Disse var en gruppe tyske kristne som hadde brutt med den lutherske kirken. De kalte seg "Templere" fordi de oppfattet seg som "et tempel for den hellige ånd". De støttet Luthers lære om at "kirken hadde erstattet jødene" og kom for å forberede Jesu tilbakekomst og tusenårsriket. De etablerte 7 jordbrukskolonier, men ble utvist av britene da de tydelig ga uttrykk for nazisympatier på 1930-tallet. I dag er bygningene restaurert og her finner du interessant arkitektur og et pulserende folkeliv med fine restauranter og museer. 

Vårt nærområde

 

 

 

 

 

 

 

 

Akko

En dagstur kan fint brukes til å besøke korsfarerbyen Akko som nevnes i NT som Ptolemais. Byen står på UNESCO sin verdensarvliste. Arkeologer har avdekket imponerende rester fra korsfarertiden med enorme haller og tunneller. Byen har i dag trange gater, et travelt marked, gode fiskeresturanter og flere tyrkiske "karavanserai" som var herberger for reisende kjøpmenn. Byen har en spennende historie og en av gatene er oppkalt etter Sigurd Jorsalfar. 

Vårt nærområde
Powered by Cornerstone