Kibbutz Baram

Kibbutz Baram

Jeg var på besøk hos kibbutz Baram nå i våres. Kibbutzen ligger på en høyde bare noen hundre meter fra grensen til Libanon. Den ble stiftet i 1949 og har over 300 medlemmer og 250 barn.

 

Kibbutz Baram dyrker mange frukthager hvor det vokser epler, pærer, nektariner, plommer og kiwi. Frukten blir sortert, pakket og oppbevart kjølig i et moderne pakkeanlegg inntil den blir sendt til innenlandske markeder over hele Israel.

 

Denne kibbutzen har normalt over 40 voluntører, ungdommer fra hele verden. Liora Gal (rød jakke) er voluntørleder og «mor» til disse ungdommene. Hun forteller til meg at hun ser det som sin oppgave å fortelle disse ungdommene hvordan det er å bo i dette landet og hvor urettferdig landet blir behandlet i verdens - samfunnet.

 

Jeg fikk snakket med noen av ungdommene og de stortrives. Noen har flere perioder på kibbutzen. Traff på ei svensk jente som arbeidet på vaskeriet sammen med en druser-dame.

iPhone-2015.03.04-10.25.19.jpg

 

Liora savnet norske ungdommer. Ingen norske hadde vært voluntører her på riktig lang tid. Vi diskuterte dette og det er mulig vi en tur rundt på skoler i Norge for å fiske litt!

 

Knut Gjone

#Vennebrev

Powered by Cornerstone