Hva har skjedd i huset i Haifa etter 7.oktober?

Hva har skjedd i huset i Haifa etter 7.oktober?

Hva har skjedd i huset i Haifa etter 7.oktober?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huset i Haifa ble delvis stengt ned. Likevel har noen få personer overnattet på huset. Vi har ikke kunne tilby et sikkert sted, da vi ikke har bomberom. De som overnatter på huset, gjør det på eget ansvar. 

Første til å overnatte var Linda Brottveit og Einar Inge Ellingsen i en frihelg fra SarEl. De arrangerte lørdagskaffe mens de var der. 

Elin C. Elkouby og mannen har overnattet, Shaul Baruch har hatt noen venner på overnatting der.

Noen fine, kjekke, norsktalende gutter, en norsk og en fra New Zealand, har «campet» i hengekøye i hagen. Disse er kristne, og planlegger å komme tilbake med Christian Radic i august 2024. Guttene har vært på Beit Scandinavia tidligere. Vi håper de kan få møte et Beit Scandinavia med vertsfolk som ønsker dem hjertelig velkommen tilbake, neste gang.

Arvid Bjerga i organisasjonen Shavei Israel Norge, som hjelper foreldreløse jøder å finne røttene sine, har overnattet fra 16. til 18.oktober. Han forteller at han var invitert på frokost hos Shaul, og han traff på et par venner fra Ukraina som bor i nærheten. Igor fra Migdal HaÈmeq, og  Grisha som bor i Kiryat Ata. Arvid forteller videre at han sammen med mormora i Rishon LeZion har passet tre "barnebarn" da begge foreldrene deres er i militæret. Far til barna, Oleg Akselrod bodde i Beit Skandinavia da han var i førstegangstjeneste sammen med sin bror Andrei Akselrod. Andrei bor på Finnøy nå. Arvid har kommet til Norge igjen, men planlegger å reise ned igjen snart.

For øyeblikket er finske Liisa i huset og vil være der i alle fall til over nyttår. Heldigvis har White Lady en husmor å forholde seg til.

Våre styremedlemmer som bor i Israel, Shaul og Elin har jobbet for å få en oversikt over regler og kostnader for å bygge bomberom. Løsningen vi helst ønsker, er et bygg på 20m2 i 3 etasjer. Trolig kan vi klare oss med to etasjer, men da der er halve etasjer i BS, må vi nok ha en "sokkel-etasje". Denne kan være et splintsikkert rom å komme inn i fra hagen. Utbedringer av huset er merkostnader, anslått til 650 000 kroner. Dette måvi bare utføre. Det kom inn flere hundre tusen kroner i november. Nå håper vi på fred i Israel, og at mange vil være med å gi til oppbygging av vår alles "perle ved havet".

Behovet for gaver eller lån er stort, vi er presset økonomisk etter 2 år med pandemi og nå krig.  Lite aktivitet på huset medfører naturligvis reduksjon av de vanlige gaveinntekter.  

Revisor påpekte i siste årsberetning at vi måtte avklare eierforhold til huset i Haifa grunnet tvist om eventuelle arverettigheter. Styret har hatt et møte med Stiftelsestilsynet som var avklarende for alle parter. Her sier lovverket at en stiftelse eier seg selv. Ingen kan ha rettigheter utover det som er beskrevet i stiftelsesdokumentet. Vi har nå en skriftlig avtale med Mette, som gjør at vår advokat i Israel kan gå videre i forhold til å sikre en god måte å få hele bygningen registrert på skjøtet i Israel, med vårt datterselskap i Israel som eneste eier.  

Ny hjemmeside. Som dere kanskje har registrert skjer det endringer på vår hjemmeside. Blant annet har vi opprettet en mimreside. På denne ønsker vi bilder og øyeblikks opplevelser fra noen av dere som har vært på huset. Skriv kort fortellingen om møtet med Beit Scandinavia og hva huset har betydd for dere. Innlegg og bilde kan sendes til Info@beitscandinavia.no Hjemmesiden har også en fane hvor man kommer inn på siden for å gi gaver. Det beste er å bruke vanlig bankløsning siden løsningen med vipps medfører gebyrer. Framover vil det komme forskjellige oppfordringer på Facebook om å støtte Beit Scandinavia. Vær så snill å del de på din egen Facebook side, - og del de gjerne med noen som du vet har vært på Beit Scandinavia.  

Sist, men ikke minst, be om fred for Jerusalem og Guds hånd over Israel. Be også om at styret får nødvendig visdom til å ta gode beslutninger, som sikrer vider drift av Beit Scandinavia 

Guds velsignelse og god adventstid til dere alle!  

For Styret i BS

Ingunn Aliz Lauvdal

Sekretær

Powered by Cornerstone