Shabbatskveld Grimstad 26.01.2024

Shabbatskveld Grimstad 26.01.2024

Shabbatskveld Grimstad 26.01.2024

Bilde

Bilde

 

Bilde

 

Shabbat Shalom!

Strålende tiltak, med 90 påmeldte gjester og fullt hus i Misjonssalen, Grimstad, sabbaten for en uke siden.

En stor takk til Anne og Per Leikanger, Ingfrid og Oddvar Berge, og alle andre i Israels venner Grimstad, for et veldig fint arrangement.

Takk også til Evy og Jarl-Erik for nydelige toner, og til hver især som kom og var med. 

Vi i styret gleder oss over at så mange i Grimstad støtter kampen for å bevare Beit Scandinavia gjennom krigen og frem mot en ny vår, når vi igjen kan åpne for vertskap og gjester. 

 

Deler også Oddvar Berge sin tekst:

Bilde

Grimstad, 270124

SABBATSKVELD BS

 

Fredag 26.januar ble det invitert til sabbatskveld i Misjonssalen i Grimstad. Sabbatskveld med fokus på Beit Scandinavia. Nærmere hundre meldte interesse, og da vi passerte nitti påmeldte, vurderte vi å be dem ta med tallerken og stol, for da var det veldig fullt og egentlig overbooket. Men det gikk, alle fikk plass og alle koste seg gjennom hele kvelden.

Beit Scandinavia i Haifa er en kjent og kjær plass for mange som har besøkt Israel de siste 40 år. Et hjem, et hvilested, en oase, et møtested hvor man ofte ikke aner hvem man treffer, og hvor mange nye bekjentskaper gjøres og nye vennskapsbånd knyttes.

Huset er i seg selv en ærverdig 100 år gammel bygning i tre etasjer, omgitt av en prektig hage og beliggende like ved stranden, jernbanestasjon, busser og taxi ved Karmelfjellets vestligste fot. 

Tidens tann setter sine spor, så deler av bygningen viser nå behov for renovering. En krevende eiendomsproblematikk har også stiftelsen fått i fanget, idet en fremrykkende eiendomsutvikler har klart å skaffe seg et lite fotfeste i et hjørne av hagen, og han vil mer enn gjerne spise mer av kaka. For et gjestehus som er grunnlagt på et motto om å være som et hjem å komme til og som derfor sier: «Vi krever ingen betaling, men vi er avhengige av gaver», så møter man nå ekstra store økonomiske utfordringer.

Derfor var det oppmuntrende å se så stor oppslutningen til denne festkvelden. For øvrig har vi lagt merke til at når situasjonen i Israel er krevende, som nå med denne krigen, så er det lettere å samle folk om Israels sak.

Kveldens tekstavsnitt for denne sabbaten ble lest om utgangen av Egypt, nydelig hebraisk sang og musikk ble fremført, sabbatssuppe a la Beit Skandinavia ble servert, med påfølgende kaffe og kake, og diverse innslag kom på løpende bånd. Til slutt ble det vanskelig å få avsluttet festen.

Men også det kom vel i havn. Og økonomien bedret seg i løpet av kvelden.

Den som velsigner Israel skal bli velsignet.

 

Beste hilsen

Oddvar Berge

KF

NORIEL Vardevakt

 

Powered by Cornerstone