Purim 2024

Purim 2024

Bilde

PURIM 2024

Nå går vi mot den jødiske Purimfeiringen 2024. Dette er en feiring som bygger på historien om dronning Ester fra Esters bok i bibelen. I år begynner denne festen lørdag kveld 23.mars. Kong Xerxes / Ahasverus ble ydmyket av sin vakre dronning Vasjti. Han avsatte henne, og begynte letingen etter den vakreste unge kvinnen i landet, for at hun skulle overta dronningens plass. Den foreldreløse, jødiske jenta Hadassa, som vokste opp hos sin fetter Mordekai, ble den utvalgte. Hun fikk navnet ESTER, og streng beskjed fra sin fetter om å holde sin jødiske identitet skjult.

Den onde HAMAN prøvde med listige knep å få hele det jødiske folket i Babylon utslettet. Det gikk ut bud at alle jøder skulle ødelegges, drepes og utryddes, både unge og gamle, små barn og kvinner, alle på èn dag, på den trettende dag i den tolvte måneden, måneden adar. Jødenes gods kunne plyndres.

Da gikk dronning Ester, med fare for sitt liv, inn til kongen. Hun ba han til gjestebud, sammen med Haman. Til sist ba hun kongen om nåde for sitt folk. Kongen kunne ikke omgjøre et vedtak han hadde satt sitt segl under, men han lot jødene få forsvare seg.

I dag, i 2024, feirer Israel og det jødiske folk en høyst aktuell Purimfest. Dette året forsvarer det jødiske folk seg mot terrorgruppen HAMAS. Hamas har, som Haman, en målsetting om å utslette landet og folket...

Som skriften forteller oss; så lenge YHVH (G_ud) er på tronen, så lenge sol og måne lyser, vil de ALDRI klare dette.

GLEDELIG PURIM 2024 !

Powered by Cornerstone