Israelsmøte på Evje mandag 20.mai 2024

Israelsmøte på Evje mandag 20.mai 2024

Bilde  Bilde        Bilde                 

1) Elin C. Elkouby  2) Linda Brottveit (bilde hentet fra Norge I Dag)  3) Fra møtet der Ingunn Aliz orienterte om Beiten, Rune Telhaug helt til høyre.

 

Mandag 20 mai arrangerte Rune Telhaug fra Evje Bedehus og Ingunn Aliz Lauvdal fra styret i stiftelsen Beit Scandinavia (BS) Israelsmøte på Evje Bedehus. Møtet hadde fokus på Guds land og folk. Salen ble full av deltakere.

 

Elin C. Elkouby, som også sitter i styret for BS, talte over temaet: «Vi lever i fortsettelsen av 7.oktober» 

Elin bor i Israel med sin israelske familie, ikke langt fra Gazagrensen. Elin fortalte om den brutale virkeligheten rundt 7.oktober da Hamas brøt våpenhvilen og 3000 terrorister tok seg inn i Israel for å torturere, lemleste, voldta, brenne levende og skyte 1200 mennesker. I tillegg ble 255 gisler bragt inn til Gasa.

Kongen fikk beskjed om IKKE å kondolere og Støre var lenge tilbakeholdene med å kalle Hamas for en terrororganisasjon.

Israel fikk 3000 raketter i løpet av de 4 første dagene og ble dratt inn i en vond og smertefull eksistensiell krig.

Nærmere 100.000. israelere ble evakuerte fra sine hjem i grenseområdene i sør og nord. Folk er traumatiserte ikke bare over de faktiske hendelsene, men over at verden forholder seg taus......

Det er fremdeles gisler i Gasa (døde og levende), vi kjenner alle noen som er kalt ut i krigen og mange vil ikke komme tilbake derfra. Mange opplever økonomiske kriser og Elin har vært arbeidsløs og uten inntekt siden oktober.

Elin pekte også på det unike med Beit Scandinavia; at ulikt alt annet norsk arbeid i Israel, så er "Beiten" det eneste som inviterer israelere inn til vennskap

 

I innledning til møtet pekte Ingunn Aliz på Den Allmektiges ord til Abraham i 1. Mos. 12,3: «Jeg skal velsigne dem som velsigner deg, og Jeg skal forbanne den som forbanner deg. Og i deg skal alle slekter på jorden bli velsignet» Hun presiserte at å velsignelse betyr blant annet å tale sant og rett om, forbannelse, det motsatte, å spre løgn, og å sverte. Hun oppfordret til å velsigne Guds folk.

Videre presenterte Ingunn Aliz BEIT SCANDINAVIA: «Beiten» blant vennefamilien. Hun fortalte om huset og om grunnleggeren Lilly.

Lilly viste omsorg for ungdommene, formidlet kunnskap fra Bibelens profetier om opprettelsen av staten Israel, og hun lærte dem – og alle andre som besøkte – å elske landet og folket. Hun var en sann kristen, som formidlet nestekjærlighet og bygget ned fordommer. Hun omga seg med israelske venner, og hadde som motto Jesaja 40,1 «Trøst, trøst Mitt folk»

 Vi er et hjem som formidler kontakt og vennskap mellom skandinaver og israelere, bygget på gjensidig respekt. Les mer under fanen "Litt om oss"

Vi er en «Non-Profit» organisasjon og tar imot gaver fra gjester for overnatting.Vi er IKKE en misjonsorganisasjon, vi står ikke på gatehjørner og evangeliserer, vi er et kristent hjem.

Vi søker å bygge ned fordommer, formidle kunnskap, og være sann venn av Israel og det jødiske folk.

Beliggenheten til Beiten er super for å ta seg rundt i landet. Gode bussforbindelser og togstasjon i nær gåavstand.

Nå i krigstid, er Beiten dessverre i den leie situasjon at vi ikke har bomberom. Haifa har alltid vært veldig trygt. Nå derimot er vi for nær grensen i nord og trusselen fra Hizbollah, til at det er forsvarlig å innkvartere gjester uten bomberom.

Uten gjester, bare inntekter fra gaver. Utgiftene løper uavhengig av krigen.

Vær med å støtte Beiten så vi kan bygge bomberom. Søknadsprosessen er allerede i gang. Du må også veldig gjerne bli medlem og gi gave. 

Folk ga villig på dette møtet. Vi fikk inn 20 000 som går til bygging av bomberom.

Et av kveldens høydepunkt, var da Linda S. Brottveit sang nydelig salme 121 på hebraisk. Vi hadde også en presentasjonsfilm fra Beit Scandinavia og området rundt. Marius Bentsen laget filmen ut fra Ingunn Aliz sine bilder og idè.

Her ser du filmen:

 

 

Powered by Cornerstone